Arduino är en typ av hårdvara som uppskattas av elektronikentusiaster världen över. Med Arduino kan du nämligen bygga din egen lilla dator från kretskortet och uppåt. Det blir inte lika kraftfull hårdvara som du kan köpa i butik, men för dig som är intresserad av elektronik och elektronikreparation blir det ändå riktigt intressant. Det här är hur du lär dig mer om elektronikreparation med Arduino.

Lär dig från grunden

Det som gör Arduino till ett så pass bra alternativ för dig som vill lära dig mer om elektronik är just enkelheten. Arduino är en grundläggande version av en dator som du själv får möjlighet att skräddarsy. Det innebär att du kan välja strömkälla, komponenter, operativsystem och mycket mer, vilket ger dig möjlighet att lära dig mer om grundpelarna i en dator. När du köper en Arduino får du en mikrokontroller som är ”hjärnan” i din dator. Du bygger själv ut denna mikrokontroller utefter eget tycke. Vill du lägga till en komponent, exempelvis en ethernetport, måste du själv, genom lödning, åstadkomma detta.

Programvara

När alla komponenter väl är installerade kan du designa programvaran för din Arduino. Det innebär att du måste lära dig ett programmeringsspråk, vilket går smidigt att göra online genom diverse tutorials. Som erfaren programmerare blir det enklare för dig att identifiera problem i din kod, och det blir dessutom möjligt för dig att baka in funktionalitet i din Arduino som är helt unik för just ditt projekt!

Sammanfattning

Arduino utgör ett utmärkt alternativ för dig som vill lära dig mer om elektronikreparation. Detta eftersom du får lära dig mer om både hårdvara och programvara, samt får möjlighet att öva upp din lödning!