Vare sig du vill starta en Youtubekanal eller få många följare på sociala medier är det smart att satsa på bra elektronikutrustning. Genom att sminka dig på ett snyggt och naturligt sätt kommer du också att se snyggare ut framför kameran.

Närvaro på sociala medier

Idag har nästan alla svenskar sociala medier. Tillhör du dem som skulle vilja bygga upp ett företag? Ett varumärke som kan ge dig inkomst? Det är helt möjligt, men du måste tänka och fokusera på dina sociala medier som att det är ett företag. Vare sig din dröm är att ha en YouTubekanal om hundar, mode eller ny teknik är det viktigt att du tänker strategiskt och är seriös med allt som du gör. Det behöver inte vara perfekt, men du måste ta det på allvar. Både bilder, innehållet och genom att hålla hög teknisk nivå.

Snygg sminkning för kameran

De flesta tjejer använder smink, men det är naturligtvis inget måste. Framför kameran har det dock sina fördelar: huden ser jämnare ut, mindre rodnader och så kommer dina ögon att synas bättre. Dina ögon är viktiga. Ett smart sätt att få snyggare och större ögon är med hjälp av ögonbrynsfärg. Ge dina ögonbryn lite extra färg och skulptera dem lite med borsten, så kommer ögonbrynen rama in dina ögon på ett alldeles särskilt sätt. Köp en ögonbrynsfärg som matchar dina ögonbryn, så ser det mer naturligt ut. På Parfym köper du både ögonbrynsfärg och mascara från kända märken som Anastasia, Depend, Maybelline, Estée Lauder och NYX Professional Makeup.

Kamera, dator och mikrofon

Du måste ha en kamera som tar bra bilder. Många gånger räcker det med en mobiltelefon i början, men om du är seriös bör du skaffa en riktig kamera. Du behöver också kunna bearbeta dina bilder och filmer, och de bästa redigeringsprogrammen kräver en dator. Sist men inte minst behöver du en mikrofon. Även om du bara vill ta bra bilder till Instagram måste du skapa filmer, då det snarare är reels än foton som algoritmen gillar. Om du vill ha en framgångsrik Youtubekanal är mikrofon ett måste. Det är viktigt att ljudet är bra, både så att dina tittare hör vad du säger och att eventuell musik låter bra.

Selfie ring

Ett smarta sätt att alltid se fräsch och pigg ut framför kameran är med en selfie ring. En selfie ring, eller ring light, sätter du fast på din mobiltelefonen eller kamera så att du alltid får bra ”dagsljus” när du filmar. Det absolut bästa ljuset är just dagsljus. Eftersom det är svårt att styra vädret och du vill kunna filma under dygnets alla timmar, så skapar du artificiellt ljus istället. Genom att kombinera selfie ring, en bra kamera, snygg sminkning med ögonbrynsfärg och mascara, så kan du känna dig snygg och professionell framför kameran.