Som elektronikintresserad kanske du är med i en klubb för andra med samma intressen, där ni kan träffas och löda kretskort eller bygga robotar tillsammans. För att visa upp ert elektronikintresse för omvärlden och skapa gemenskap kan det vara roligt att trycka upp t-shirts till klubben, eller utforma pins och andra accessoarer ni kan bära på fritiden. T-shirts ger inte bara en känsla av samhörighet med de andra medlemmarna i klubben, det kan också uppmärksamma omvärlden på hur roligt det är att lära sig mer om elektronik.

Genom att köpa t shirt med tryck hos Medtryck kan du skapa precis den klubbuniform du vill. Här finns ett varierat utbud av olika t-shirtar med ett stort urval av färger, material och passformer. Du kan skapa en t shirt med tryck som har din egen design och välja bland bekväma material som passar bra när din klubb sitter och mekar med sina kretskort.

Utflykter och möten

Att driva en teknisk klubb ger möjlighet att träffa andra likasinnade som har samma intressen som du. Ni kan åka på roliga och informativa utflykter, som Tekniska Föreningen i Skövde som vid en av sina träffar gjorde ett besök på Kråkhults Lantbruks- och Motorsamlingar. Här möttes ett fyrtiotal medlemmar och såg ett ryskt flygplan, lingrävmaskiner och olika jordbearbetningsredskap från 1900-talet. Per Ola Widerfalk ägde samlingen guidade gruppen och beskrev verksamheter och maskiner inom lantbruket.

Skapa sammanhållning i klubben

Att ha kläder i samma design skapar en sammanhållning i klubben och gör det lätt att känna igen varandra på stan. Om ni har utformat en egen logga går den att trycka upp på en lång rad olika sorters kläder och accessoarer. Ni kan till exempel använda loggan på era ryggsäckar, och transportera kretskort och lödningsutrustning i den. Profilkläder gör er klubb synlig även när ni ska träffa andra klubbar, och får er att stå ut från mängden. En t shirt med tryck där er logga syns tydligt bör ha god kvalitet, så den tål många tvättar och samtidigt ger ett bra intryck av klubben.

Elektronikklubbar i Sverige

I Sverige finns ett stort antal klubbar inom elektronik. Bland dessa hittar vi Solentuna Robot Club, som är en ungdomsklubb full med robotfantaster. Här finns möjligheten att lära sig programmera Lego-robotar och att delta i regionturneringen som kallas ”First Lego League Explore”. Klubben träffas på torsdagar och bygger då med olika Lego Education-koncept avsedda för yngre barn. Sollentuna Robot Club söker regelbundet volontärer som kan arbeta som hjälpledare för grupperna, helst från gymnasiet eller högskolan. Under utbildningen får volontärerna låna byggset och bygga mycket med Lego, samt utveckla sina kunskaper inom Python och Scratch. Klubbens mål är att deltagarna ska träffa nya kompisar, ha kul och bli bättre på att konstruera, programmera och uppfinna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *