Tycker du det är kul att fixa med elen själv därhemma? Tänk då till ordentligt; det kan innebära livsfara att på egen hand utföra elinstallationer och liknande. Vid minsta osäkerhet om vad du kan eller inte kan göra själv, kontakta alltid elektriker Stockholm för hjälp.

Personskador och trasiga prylar

Elektronik och allt som hör därtill är för många ett roligt intresse, där det är lätt att fascineras av alla spännande prylar och lösningar som finns. Oavsett om du gillar hifi-prylar, elektriska musikinstrument eller att försöka dig på att laga en trasig spis finns det en gemensam nämnare: se upp så att du inte får en elektrisk stöt. Det värsta som kan hända är självklart att du själv råkar illa ut, men det kan också leda till att du förstör dina prylar – vilket är tråkigt.

Dra ur kontakten

När du ska försöka dig på att laga en elektrisk pryl, se först till att den inte är strömförande. Dra helt enkelt ur kontakten, antingen i apparaten eller i väggkontakten, innan du sätter igång. Vissa elektriska enheter (exempelvis datorer) har så pass känsliga komponenter att statisk elektricitet kan förstöra de vitala delarna. Här är det därför bra att vara jordad innan det börjar petas bland kretsarna. Detta kan åstadkommas genom att ta på ett element, exempelvis. Det finns också speciella så kallade jordningsband, ett elastiskt band som du använder på handleden och som effektivt ser till att inte alstra någon statisk elektricitet. Ett par gummihandskar fungerar också fint i sammanhanget, så välj det som passar dig bäst.

Lämna bort elinstallationerna

Som de flesta känner till är el inget att leka med och handlar det om elinstallationer eller ändringar av elsystemet i bostaden, då ska en elektriker tillkallas. Är du bosatt i Stockholm finns många elektriker att välja bland, så läs gärna på om de olika firmorna innan en kontakt tas. Det kan verka frestande att själv flytta ett vägguttag, eller att koppla på en ny lampkontakt i befintligt elsystem. Motstå dock frestelsen och kontakta en elektriker i Stockholm för snabb och framförallt säker hjälp med det arbete som behöver utföras.

Elektronikreparation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *